tisdag 5 augusti 2008

InterRail - The Beginning

Prag. Vi kom hit igar eftermiddag och borjade med att vara helt vilse. Det vi trodde var "the main trains station" visade sig vara en lite station nagra kilometer fran stan. Innan vi fattade var vi var och lyckades ta oss til stan sa hade vi typ gatt i 3 timmar och var grymt trotta. Men vi hittade Hostlet som vi letade efter och fick rum pa en gang. Pa vagen hittade vi fyra andra svnskar som vi foljde med, sa vi fick ett 6 badds rum tillsammans med dem. Skont att veta vem man bor med. I allment sa har vi haft valdigt tur. Bade i Berlin och i Prag har vi fatt rum pa de forsta stallena vi gatt till och det har varit relativt billigt.

I fredags kvall akte vi Berlin Night Express fran Malmo kl 21.36. Vi fick aka en fullpackad buss till Treleborg innan vi klev pa taget och akte ombord pa en farja. Efter tre timmar pa farja och ytterligare nagra timmars resa i Tyskland kom vi fram till Berlin (kl 06.05). I osregnet lyckades vi ta oss med S-Bahn till Sunflower Hostel. Vi bokade for tva natter och fick dela rum med tva finskor och tre danskor. Vistelsen i Berlin var valdigt trevlig. Forsta kvallen satt vi pa hostlet och snackade med alla olika manniskor och drack ol till smatimmarna. Vi hann ocksa gora stan och besoka muren pa dagen. Nasta dag var sondag, sa allt var stangt, men vi hittade nagra coola marknader och pa kvallen gick vi och sag "Moderna Tider" (Charlie Chaplin) pa en as mysig utebio.
Igar satte vi oss pa taget mot Prag kl 10.46 och var framme 15.18. Efter at vi checkat in gick vi pa stan for att hitta nagat att ata. Vi satt pa en trevlig liten uteservering och at pasta innan vi drog oss ner mot The Old Town. Vi hittade en jazz klubb och kvallen slutade med en riktigt bra konsert och Pilsner Urguell.

Idag ar planen att strosa runt i Prag och ga forbi tag stationen for att kolla upp mojliga vagar harifran imorgon kvall. Mot Bulgarien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar